2011-01-05

Tung snö...

....har vi fått. Den tyngsta hittills. Och frös fast på bilen gjorde det. Det blev en riktig motionsrunda bara av att skotta runt den.



Annars har jag städat ut julen, har bara dukar kvar. Så, nu är det Costa Rica nästa! Om 3 veckor bär det av till sol och fåglar. :)
 Bara inte planet blir insnöat.


NatureFootstep.com

18 kommentarer:

  1. Du kan få komma hit och städa bort julen också! *fniss* Nädå, det går väl ganska fort att ta bort alla dukar. Tar lite i taget.
    Hoppas verkligen du får en bra resa. Passar nog bra så blir det inte en lika lååååång vinter för dig som för oss andra som måste stanna kvar här. ;)

    SvaraRadera
  2. det ska bli såååå skönt att få komma bort ett tag. Men det är fortfarande 3 v kvar dit.

    SvaraRadera
  3. Det var väldigt bra att du frågade om den där ´kommentaren´, så att det inte blir något olycksaligt missförstånd. Eftersom jag mailar Marie så gott som varje dag, så har jag utvecklat mitt ordförråd ordentligt och mitt sätt att skriva. Vill ju inte upprepa mig, men ibland kan det bli lite väl tillkrånglat. M begriper iaf., van som hon är! *ler. Undrar om det har snöat i C R någon gång? Men det kanske kommer efter dig ´hack i häl`? Vädret är ju fullt av éxtremer´ nu för tiden. Jag såg att de börjat skotta av taken, nu när det blev tung snö.

    SvaraRadera
  4. det blev mer skottning idag. :(

    SvaraRadera
  5. Bakluckan är ju öppen, så varför inte skotta in snön där? Jag har aldrig gillat snö, så den här vintern sätter sina spår på psyket. "Spårsnö" kanske? Här nere verkar de ha slut i den tunna snöröjningskassan!

    SvaraRadera
  6. Tänkte på att du bor på ett bra ställe ur ´fågelperspektiv´. Här nere i den nästan uteslutande täta granskogen, är ju både antal och arter mer begränsat. Så det är kul att se ´dina´ fåglar ibland.

    SvaraRadera
  7. det har du fått om bakfoten. Här finns inte mycket. I vinter har vi inte ens trastar. Var dom är vete bara fåglarna. Vill jag se mer fåglar får jag åka till Nyköping, närke eller Öland. :(

    SvaraRadera
  8. Eller Costa Rica!??? ;D

    SvaraRadera
  9. sant, i CR ska vi kunna se inemot 400 arter. Mer än jag överhuvudtaget sett hittills. :)

    SvaraRadera
  10. Jajamän, Djulö kvarn var namnet :).....mina föräldrar bor ju i Katrineholm så det händer att jag gör staden osäker!

    SvaraRadera
  11. Där ser man! Då sprack min teori, som grundade sig på att ditt landskap är mer varierat än här. Fjärilar då? Vi har flest av Juvelvinge-arterna,annars inte många andra, och svamp har vi iaf. mest ont om! *ler Hur långt räcker 2½ vecka i C R, om du ska hinna med de flesta? Bara att välja och ´vraka´?

    SvaraRadera
  12. Lite kuriosa! Här nere håller de på med "stickgraffi"! Förra året hade de stickat en naturtrogen polis runt en stupränna vid polishuset. I år har de varit vid järnvägen och stickat in en hel bänk + ryggstöd, där det står: Tag plats. På en takpelare lodräta vepor med Hultsfred resp. Vänta, vänta, vänta. Och en Stins i naturlig storlek med ordentlig mage runt en lyktstolpe. Vårt nöjesliv! Hur är det i K-holm? Ingen som håller på med sådant? Trevligt är det iaf.. *ler

    SvaraRadera
  13. Stickgraffiti skulle det vara, och jag glömde namnet. *s

    SvaraRadera
  14. Det är häftigt och mycket bättre än "riktig" graffiti eftersom inget behöver rengöras och man kan byta ut dem när man tröttnat på dem. ;D

    SvaraRadera
  15. här i stan ahr jag inte sett något sådant, men i Södertälje fanns det sockor på några soff-fötter. :) Undrar om det är kul att sticka en stins.

    SvaraRadera
  16. De har nog väldigt kul. Skulle tro att det är elever på någon gymnasieutbildning är skyldiga, och gjort det till en trevlig tradition. Var ute i natt på småvägar och lätt, fin spårsnö. !1 km. hemifrån fick jag se spår av Lodjur. Den hade halkat en del på de isiga vägarna. Var värt allt besvär!

    SvaraRadera
  17. Jag saknar skogen! Jaja, det är bara att acceptera att man inte kan längre. Fick ju en stressfraktur i foten första veckorna på Vägen in och den har fortfarande inte läkt. Svårt för den på det knöggliga underlag vi har så den läker väl inte ut förrän till våren... haha Men jag får i alla fall utförliga rapporter från far min vad som händer i Smålands skogar alla årstider och sen får jag använda min fantasi! ;P
    Kram på dig faster! ♥ =)

    SvaraRadera
  18. Tusen tack för din gulliga kommentar om min kruka/skål.. eller vad det nu är!
    Kommentaren värmde ordentligt!

    SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography